Chlorella

  Az algák földünk első és legidősebb létformáiba tartoznak. Körülbelül három és fél millió évvel ezelőtt fotoszintézis által keletkezett és lényeges befolyásuk volt minden élet keletkezésére. A fotoszintézis által ásványi anyagok és oxigén keletkezett, ame-lyek sok életforma túlélésében szükségesek. Az algák még ma is Földünk oxigén-termelésének nyolcvan százalékáért felelősek. Az algák mint barna - kék - piros - arany - zöld és kova - algák élelmezési láncunk alapját képezik. Algák nélkül nincsen élet.

  A Chlorella egy egysejtű, zöld frissvízi alga. Ennek az algának a neve különösen ma-gas klorofill tartalmából ered. A Chlorella közel tízszer magasabb koncentrációt mutat fel, összehasonlításban minden más növénnyel vagy algával szemben. A chlorofill belső tisztító és deodorálóként hat. A szájban és a torok - térben a chlorofill meg-szünteti a kellemetlen szagokat mint például a fokhagymáét. Szokatlanul gazdag tápanyagokban és a testen belül bázisképzőként hat. A Chlorella ellát bennünket fe-hérjével, fontos zsírsavakkal, vitaminok egész spektrumával, ásványi anyagokkal, aminosavakkal, enzimekkel, antioxidánsokkal valamint muncopoly - szaharidokkal és fito - tápanyagokkal.
  Ezért nevezzük a Chlorellát "szuperételnek" ez alatt azt értjük, hogy egyedül a Chlorella fogyasztása egy étkezés teljes tápanyag igényét optimálisan képes lefedni.

  A Chlorella a zöldalgákhoz tartozik. Édesvízi növény, amely igen sok klorofilt tartalmaz. A Chlorellának magas növényi fehérje tartalma (45 g / 100 g por ) és klorofil tartalma van. Ezen kívül a Chlorella tartalmaz még 20 különböző vitamint, ásványi anyagot és nyomelemeket. A Chlorella szállítja a természetben megtalálható Beta - karotint ( Provitamin A ) vasat, jódot és tiszta lizint, egy anyagot, amely nagy gabonatartalmú táplálkozásunkban gyakran hiányzik. A Chlorella 45 - 55% kiváló minőségű fehérjét ebben minden esszenciális aminosavat, esszenciális zsírsavat tartalmaz. Számos vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet és olyan tápanyagot szállít, amelyből néhányat a napi táplálkozás elhagy.
  Ezen kívül tartalmaz még 19 aminosavat. Végezetül Chlorella a legjobb természetes klorofill forrás. A klorofill erős antioxidáns és méregtelenítő anyagként is használható. Gyógyítja a szöveteket, a káros baktériumok elpusztítására is alkalmazzák.

  A törzskoncentrátum összeállításánál, kiemelt figyelmet fordítottunk az alapanyag komponensek mennyiségére és arányára, valamint a bennük lévő vegyületek ismerhető mennyiségére és azok biológiai pozitív hatására.
  Törekedtünk arra, hogy ezek a vegyületek szinergikusan, egymás hatását felerősítve eredményes gyógyító hatást indítsanak el.

  Az alga sejtfalában taláható mukopoliszaharidnak van egy különleges tulajdonsága, ugyanis képes kapcsolódni a szervezetünkben keringő nehézfémekhez (pl. higany, ólom, króm) és eltávolítani azokat. Japán kutatóktól, akik a Hirosimára és Nagaszakira ledobott atombombák hatását tanulmányozták. Japánban egy Ichimura nevő orvos 1973-ban vizsgált állatokat és megfigyelte, hogy napi 8 gramm Chlorella alga hatására a székletükben háromszorosára, a vizeletükben pedig hétszeresére nőtt a kadmium (radioaktív anyag) ürítése. Szintén Japánban kutatók mutatták ki, hogy a Chlorella alga segített az urán és az ólom kiürítését. A dioxin és a PCB (szórakoztató elektronikai stb. eszközök előállításakor alkalmazott rákkeltő anyag) eltávolításában is értek el jelentős eredményeket. Chlorella alga a legkiválóbb méregtelenítőnek bizonyult.

  Chlorella gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, amely nagy mennyiségű B-vitamint, magas minőségű fehérjét, klorofillt és esszenciális zsírsavakat tartalmaz.