Pyrosol alapanyagainak komponensei

  Méhviasz

  Propolisz tartalmú: a tiszta propolisz kimagaslóan hatékony összetevőkből épül fel. Legfontosabb és legtömegesebb alkotórészei a flavonoidok. További fontos hatóanyagok: kalkonok, terpén, vitaminok (B1, B2, B6, C, E, ), aminosavak, enzimek, ásványi elemek (K, Na, Mg, Al, P, Si, Va, Co, S, N, Zn). Bizonyítottan tartalmaz ferulasavat, amely baktérium ölő és baktérium fejlődését gátló hatással bír. A kezelendő seb felületén vékony viaszhártyát képez, ez által csökkenti a továbbfertőzés lehetőségét.

  Szőlőmag olaj

  E, C-vitaminokat Béta-karotint, linolsavat, linolénsav, procianidokat tartalmaz. A procianidok potenciális antioxidánsok. Könnyen beszívódik a bőrbe és ott pozitív gyógyító hatású.

  Kakukkfű olaj

  Timolt, kalvakrólt, óleumot, thymiaethert tartalmaz, antiszeptikus hatású az égési sebek fájdalmát csillapítja.

  Búzacsira olaj

  A búza (Triticum aestivum) csírájából kinyert és finomított, jelentős mennyiségű linolsavat és mellette linolénsavat és E-vitamint is tartalmaz. Kellemes illatú, bőrápoló, bőrtápláló és a sebgyógyulást elősegítő hatású olaj. Használatával csökkenthető a linolsav hiány okozta egyes bőrbetegségek (pl. ekcémás bőrfolyamatok, pikkelysömör) kockázata, és a bőr öregedési folyamatának lassításában is szerepet játszik. Javítja az izmok szövetek vér és oxigén ellátását a kötőszövetet és a bőrt rugalmassá teszi.

  Körömvirág olaj

  A körömvirág illóolajat (mentont, izomentont, karvont, terpinént), karotinoidokat, flavonoidokat, szaponinokat, szabad triterpéneket (faradiolt, taraxaszterolt), poliszacharidokat tartalmaz. A körömvirág sebek hámosodását elősegítő és gyulladáscsökkentő anyagai mellett a bőrápoló, bőrpuhító hatásait is hordozza. A homeopátiás orvosi gyakorlatban sebgyógyításra, fertőtlenítésre, zúzódások kezelésére alkalmazzák. Serkenti a sejtek megújulását.

  Homoktövis olaj

  C-vitaminban gazdag, megtalálható benne az A-vitamin is, továbbá tartalmaz almasavat, mannitot, zsíros olajakat, flavonoidokat, sebgyógyító, gyulladáscsökkentő olajsavat, linolsavat tartalmaz. A homoktövis növeli szervezetünk saját védekezésének hatékonyságát, hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a sebgyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását.

  Chlorella alga - klorofill kivonata

  A Chlorella alga zöld színezőanyaga. Hámképző, fertőtlenítő, szagtalanító, redukáló hatású.

  A chlorella alga egysejtű zöld növény rendkívül gazdag klorofillban, amely könnyen kinyerhető belőle. A klorofill és az emberi vér hemoglobin molekulaszerkezete majdnem ugyanolyan, annyi különbséggel csak, hogy míg a klorofillban a magnézium a középső atom, a vérben a vas. A szervezetünk rendkívüli tulajdonsága, hogy ki tudja cserélni a klorofill középső atomját vasra, így vért alakít ki és épít fel.

  A klorofill lúgos környezetet teremt a szervezetbe kerülve. Ha a sejtek a szervezetben lévő pH-érték miatt nem képesek a jelenlévő oxigént feldolgozni, másodlagos oxigénhiány alakulhat ki. Az oxigén javítja az agy működését. Magukat a véredényeket tágítja ki, ezáltal a vérnyomásban és a szívbetegségekben is hatásos, mivel javul a vérkeringés, és a sejtek vérellátása.

  A klorofill segíti a vér oxigénmegkötő képességét, a vérképzést, antioxidáns, és segíti a kalcium-kövek lebontását.

  A klorofill hatékony immunerősítő. Segíti a szervezetben a sejtépítést, regenerálást; fiatalító hatású.